Ви нарешті вирішили піти займатися в залу. Поліпшити себе, повернутися в форму або просто зайняти вечір. Пропозиції сучасної фітнес-індустрії настільки широкі і різноманітні, що кожен знайде собі захоплення до душі: будь-то сувора кузня бога краси, де чути безперервний брязкіт металу, а музика з колонок реве бойові гімни, або чистий затишний і охайний фітнес-клуб, де все виконано в стилі хайтек, а інтер’єр нагадує станцію космічного корабля.

Зараз найбільш популярною стає екологічна спрямованість фітнес клубів. Через деякий час і в нашій країні почули про цю таємниче назву. Що це таке? Навіщо воно потрібно? Чому обрати його, а не звичні фітнес-клуби? У цій статті ми викладемо основні аспекти , які схиляють на користь того чи іншого напрямку.

Причина перша: кондиціонер.

Заняття в сучасному клубі без кондиціонера просто неможливі. Будь то спека, коли хочеться прохолоди, або задуха, коли хочеться ковтка свіжого повітря – скрізь працює наш скромний друг-кондиціонер. Однак за принадами, що він дарує, ховається і маса недоліків і перший з них – бактерії. Як правило, заміна фільтрів кондиціонерів відбувається куди рідше ніж потрібно, а кількість людей і час роботи, зменшують його захисну дію в рази.

Коли Ви займаєтеся, Ваш організм споживає подвійну кількість кисню. Крім того, під час занять ваша імунна система трохи слабшає, бо будь-яке навантаження – це стрес. Тому мільярди і міріади мікроорганізмів грибків і бактерій спрямовуються завойовувати ніші вашого тіла, приносячи замість здоров’я додаткові проблеми і хвороби. Спосіб боротьби простий – екологічні та сучасні кондиціонери і освіжувачі повітря, а також перевірка системи фільтрів. Підійдіть до кондиціонера, якщо там накопичилися шари бруду або пилу. Принюхайтесь: якщо повітря, що виходить від нього пахне не свіжістю, а в кращому випадку підвалом – займатися Вам ми не рекомендуємо.

Причина друга: штучна аерація. Думаємо, тут все зрозуміло, повітря, проходячи через фільтри, втрачає свої корисні властивості і доходить до вас сухим і млявим. Звичайно це краще, ніж вдихати чадні і вихлопні гази, або тренуватися в підвалі. Але хто сказав , що ви повинні вибирати між повним отруєнням або часткової нестачею корисних речовин? В решті решт, Ви сплачуєте за абонемент і тому Ви гідні більшого.

Екологічний сегмент фітнесу має на увазі створення справжнього кисню безпосередньо в тренувальному приміщенні. Для цього використовуються спеціальні рослини або водорості, що активно застосовуються космонавтами для отримання кисню вже багато років.

Подібна інновація вперше успішно зарекомендувала себе в офісах різних корпорацій, де звернули увагу, що захворюваність і стомлюваність там, де розташували рослини, що виробляють кисень, знизилася в рази, а підвищення праці і, як наслідок, прибутковість впевнено поповзли вгору.

Вдихаючи такий кисень, Ви отримуєте повноцінне підживлення і насичення всього вашого організму (адже весь кисень на землі виробляють рослини), минаючи при цьому згубний вплив вихлопних газів і інших забруднювачів, чим неодмінно нагороджує нас повітря в мегаполісі.

Причина третя – комфорт.

Тут все зовсім просто. Нам всім подобається, коли речі, які ми робимо, (а найголовніше – де ми їх робимо) наповнені комфортом, що приносить крім радості творення і радість перебування.

Тому, орієнтуючись у виборі фітнес-центру для занять завжди звертайте увагу на комфорт і емоції, які ви там відчуваєте. Не взятий до уваги пучок дратівливості тою чи іншою обставиною за певних умов може викликати небажання тренуватися, або ще гірше, асоціюватися зі усіма фітнес-центрами та клубами, а це далеко не так!

Поліпшуйте себе і нехай у Вас все вийде!